O noapte în rugăciune la Athos


          Sfântul Munte, grădină a Maicii Domnului și loc de taină, locul unde îngerii pământești se întrec cu cei cerești, în rugăciune.

Îmi propun des anumite lucruri, însă reușesc să le duc la îndeplinire foarte rar. Nu mai fusesem în Muntele Athos de aproape 5 ani, asta deși îmi zic mereu că aș putea să evadez mai des spre acest loc al cercetării de sine. Locul unde mintea se unește cu sufletul, sau, cel puțin, caută mai intens bucuria acestei întâlniri.

Nu suntem oameni duhovnicești, ăsta e un lucru cert, însă dorim să ne încălzim inima atunci când poposim în acest loc al rugăciunii neîncetate, cu toate că experiența noastră pe calea acestei „astâmpărări” a firii este destul de scurtă. Și îi purtăm în inima noastră pe toți cei care ne sunt dragi, pe toți cei care ne-au cerut nouă să ne rugăm pentru dânșii, pe cei care ne-au făcut bine și ne-au ajutat în viață și nu-i uităm nici pe cei care au unele neputințe asupra noastră.

Căutăm astfel să fim lumină și să rămânem în Lumină.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Hanu spune:

    Mihaela se roagă pentru fii ei Adelin-Gheorghiță și Eduard-Mihai pentru sănătatea și Luminarea minții lor’! Pentru sotul ei Lucian-Gheorghiță pentru sanatate și lăsare de patima băuturii și hulei împotriva lui Dumnezeu!
    Pentru sanatate și putere sa le pot duce pe toate!
    Doamne ajuta tuturor și noua!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu