PSALTII CATEDRALEI PATRIARHALE


DSC_1915Adrian Stolnicu – diacon și lambadar al Catedralei patriarhale. Distins interpret al muzicii psaltice, împodobește în prezent slujbele religioase la Catedrala patriarhală. A fost psalt între anii 2002-2006, 2008-2011, 2014-prezent. Este fost membru al grupurilor Nectarie Protopsaltul și Stavropoleos și colaborator cu formațiile de muzică bizantină: Psalmodia, Sf. M. Mc. Dimitrie din Craiova, Anastasios din Tg. Mureș. Absolvent al Facultăţii de Teologie „Sfânta Muceniță Filoteea” din Piteşti, secția Pastorală și masterand în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.


WhatsApp Image 2020-05-05 at 10.30.36

Gabriel Rădășanu este în prezent lambadar (conducător al stranei din partea stângă) al Catedralei patriarhale; psalt din anul 2004. Membru al grupului Tronos și fost membru al grupului Stavropoleos, colaborator al Coralei Psalmodia a Universitatii Nationale de Muzica din București, precum si al grupurilor psaltice „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova și grupul Anastasios din Tg. Mureș. Alături de acestea a sustinut concerte atât în țară cât și în străinătate și a imprimat o serie de compact-discuri. În anul 2013, anul omagial (în B.O.R) al Sfintilor Împărați Constantin și Elena, a imprimat un cd solo cu cântări închinate praznicului Catedralei Patriarhale care îi are pe Sfinții Împărați ocrotitori.


psalti (1 of 1)-2Născut pe plaiurile Bucovinei, în apropiere de Mănăstirea Putna, Constantin Hurjui a deprins meșteșugul muzicii psaltice la Seminarul Teologic din Suceava și apoi în cadrul grupului psaltic Macarie Ieromonahul. A preluat frâiele stranei Bisericii cu hramul Sf. Nicolae – a Spitalului Vechi din Suceava pentru o scurtă perioadă, apoi Constantin a venit în București unde a urmat cursurile Facultății de Teologie pe care a și absolvit-o. A fost psalt al Catedralei Patriarhale între anii 2007-2012.  Începând cu luna august 2012 a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Patriarhale.  A avut colaborări şi cu alte coruri din capitală. Fost membru al grupului psaltic al mănăstirii Stavropoleos.

În ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae (a anului 2014), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel  l-a hirotesit întru arhidiacon pe seama Catedralei patriarhale.DSC_1929Razvan-Mihaita Ciubotariu
 psalt al Catedralei patriarhale din anul 2008-2013; 2014-prezent. Hirotonit diacon în luna aprilie a anului 2013 pe seama Paraclisului Reşedinţei patriarhale cu hramul Sf. M. Mc. Gheorghe. Este absolvent al Seminarului Teologic de la Dorohoi, al Universitatii Nationale de Muzica, sectia Muzica Bizantina si al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Colaborator cu formatia de muzica bizantina a UNMB – Psalmodia si membru al Grupului de psalti Tronos al Catedralei patriarhale.

 


CSC_0989 (Large)

Alexandru Copceag, psalt al Catedralei Patriarhale din 2008-prezent. Hirotonit diacon pe seama Catedralei patriarhale în luna iulie a anului 2014. Este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica, sectia Muzica Bizantina si al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Colaborator cu formatia de muzica bizantina a UNMB – Psalmodia si membru al Grupului de psalti Tronos al Catedralei Patriarhale. A fost membru vocalist al formatiei vocal-instrumentala „Anton Pann”, dirijată de Constantin Răileanu.

 


psalti (6 of 6) (Large)Alexandru Cantoriu – psalt al Catedralei Patriarhale din 2009. Este absolvent al Seminarului Mitropolitul Dosoftei-Suceava și al Facultatii de Teologie Ortodoxă din București. A urmat cursuri de masterat la secția „Doctrină și cultură” în cadrul aceleiași Facultăți, cursurile secției de „Filologie clasică” la Facultea de Limbi și Literaturi străine din cadrul Universității București și cursuri de muzică religioasă la Universitatea de Muzică din București. Hirotonit diacon pe seama Catedralei patriarhale în luna noiembrie a anului 2019.

 
 

DSC_0718 (Large)Daniel Tămăslicaru este psalt al Catedralei din anul 2014, licențiat și masterand al Facultății de Teologie din București precum si membru al grupului TroNoS al Catedralei patriarhale. Colaborează cu grupul de psalți de la strana Schitului Darvari. Dragostea lui față de cântarea la strană, ucenicia pe langă Protopsaltul Mihail,  l-au recomandat în timp ca psalt pentru Catedrala patriarhală. Hirotonit diacon pe seama Catedralei patriarhale în luna noiembrie a anului 2019.

 
 
 

DSC_0639 (Large)Matei Ciprian, arhidiacon si psalt al Catedralei Patriarhale, este absolvent al Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și al Facultății de Teologie din București. Fost diacon al Schitului Darvari, membru al Grupului psaltic al Mănăstirii Stavropoleos din București.

 

 

 

 


 

Priveghere-Sf-Andrei-103Tache George este psalt al Catedralei din luna iunie 2017. Absolvent al Facultății de Teologie din Târgoviște, membru al grupului psaltic Tronos, a participat în trecut la filmările acatistelor și paracliselor difuzate pe postul de televiziune Trinitas.

 

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Torgie spune:

  HRISTOS A ÎNVIAT! Dacă aveți partitura Când a fost.să moară Ștefan mi o.puteți trimite pe adresa petreadi288 @gmail. com.Bunul Dumnezeu să vă păzească și să ÎMPODOBIȚI Biserica cu cântarea .Petru Brașov .Cu drag pentru grupul.Tronos.

  Apreciază

 2. Torgie spune:

  HRISTOS A ÎNVIAT. HARUL LUI DUMNEZEU PESTE CASELE VOASTRE IAR CU CÂNTAREA SĂ L ÎMPODOBIȚI PE DUMNEZEU MÂNGÂIETORUL SUFLETELOR NOASTRE.SĂ FORMAȚI MEȘTERI AI PSALTICHIEI CUM SUNTEȚI VOI .CU DRAG PENTRU VOI SFINȚIȚILOR PĂRINȚI.PETRU
  DIN BRAȘOV.

  Apreciază

 3. Hristos in mijlocul nostru!
  Doar un mesaj pentru Andrei Stratulat, pe care l-am cunoscut la MCBIS anul acesta:
  Maica Domnului sa te ocroteasca si sa-ti tina harul psaltichiei cu care te-a inzestrat ca sa-i canti frumos, iar Sf. Andrei Stratilat (praznuit astazi si ocrotitorul tau) sa-ti calauzeasca pasii duhovnicesti spre Cararea Imparatiei lui Hristos. Sa fii omul lui Dumnezeu!
  Cu drag, Tudor – Comanesti Bc.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s