Unirea Principatelor Române sărbătorită la Catedrala Patriarhală


Împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată și la Catedrala Patriarhală din București printr-un program liturgic deosebit. 

Sărbătoarea Zilei Unirii Principatelor Române a debutat la Catedrala Patriarhală cu Sfânta Liturghie să­vâr­șită de un sobor de slujitori, în cadrul căreia au fost pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliţii Nifon Rusailă al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi toţi cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române cu mult curaj și multă înțelepciune patriotică.

Prea­sfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit o slujbă de Te Deum, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act fundamental din istoria noastră națională, la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ. În cuvântul rostit la final, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța unității și demnității națio­nale, precum și a  dragostei de țară.

La final, membrii Grupului psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale au intonat cântece patriotice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s