PSALTII CATEDRALEI PATRIARHALE


WhatsApp Image 2020-05-05 at 10.30.36

Gabriel Rădășanu este în prezent lambadar (conducător al stranei din partea stângă) al Catedralei patriarhale; psalt din anul 2004. Membru al grupului Tronos și fost membru al grupului Stavropoleos, colaborator al Coralei Psalmodia a Universitatii Nationale de Muzica din București, precum si al grupurilor psaltice „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova și grupul Anastasios din Tg. Mureș. Alături de acestea a sustinut concerte atât în țară cât și în străinătate și a imprimat o serie de compact-discuri. În anul 2013, anul omagial (în B.O.R) al Sfintilor Împărați Constantin și Elena, a imprimat un cd solo cu cântări închinate praznicului Catedralei Patriarhale care îi are pe Sfinții Împărați ocrotitori.


psalti (1 of 1)-2

Născut pe plaiurile Bucovinei, în apropiere de Mănăstirea Putna, Arhid. Constantin Hurjui a deprins meșteșugul muzicii psaltice la Seminarul Teologic din Suceava și apoi în cadrul grupului psaltic Macarie Ieromonahul. A preluat frâiele stranei Bisericii cu hramul Sf. Nicolae – a Spitalului Vechi din Suceava pentru o scurtă perioadă, apoi Constantin a venit în București unde a urmat cursurile Facultății de Teologie pe care a și absolvit-o. A fost psalt al Catedralei Patriarhale între anii 2007-2012.  Începând cu luna august 2012 a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Patriarhale.  A avut colaborări şi cu alte coruri din capitală. În ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae (a anului 2014), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel  l-a hirotesit întru arhidiacon pe seama Catedralei patriarhale.



Diac. Alexandru Copceag, psalt al Catedralei Patriarhale din 2008-prezent. Hirotonit diacon pe seama Catedralei patriarhale în luna iulie a anului 2014. Este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica – sectia Muzica Religioasă, si al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Fost membru al formatiei de muzica bizantina a UNMB – Psalmodia si membru al Grupului de psalti Tronos al Catedralei Patriarhale. A fost membru vocalist al formatiei vocal-instrumentala „Anton Pann”, dirijată de Constantin Răileanu.

Diac. Alexandru Cantoriu – psalt al Catedralei Patriarhale din 2009. Este absolvent al Seminarului Mitropolitul Dosoftei-Suceava și al Facultatii de Teologie Ortodoxă din București. A urmat cursuri de masterat la secția „Doctrină și cultură” în cadrul aceleiași Facultăți, cursurile secției de „Filologie clasică” la Facultatea de Limbi și Literaturi străine din cadrul Universității București și cursuri de muzică religioasă la Universitatea de Muzică din București. Hirotonit diacon pe seama Catedralei Patriarhale în luna noiembrie a anului 2019.

Diac. Daniel Tămăslicaru este psalt al Catedralei din anul 2014, licențiat și masterand al Facultății de Teologie din București precum si membru al grupului TroNoS al Catedralei patriarhale. Colaborează cu grupul de psalți de la strana Schitului Darvari. Dragostea lui față de cântarea la strană, ucenicia pe langă Protopsaltul Mihail,  l-au recomandat în timp ca psalt pentru Catedrala patriarhală. Hirotonit diacon pe seama Catedralei patriarhale în luna noiembrie a anului 2019.

Tache George este psalt al Catedralei din luna iunie 2017. Absolvent al Facultății de Teologie din Târgoviște, membru al grupului psaltic Tronos, a participat în trecut la filmările acatistelor și paracliselor difuzate pe postul de televiziune Trinitas.

Diac. Iulian Mareș este psalt și diacon al Catedralei Patriarhale din anul 2016. Absolvent al Seminarului Teologic din București și al Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din Capitală. A urmat cursuri de masterat la secția Practice – „Pastorație și Viață Liturgică”. Membru al Grupului psaltic Tronos, a participat în trecut la filmările acatistelor și paracliselor difuzate pe postul de televiziune Trinitas.

12 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. gabriel radasanu spune:

    Mihail Bucă este Protopsaltul, are pagină individuală

    Apreciază

  2. Ana Popa spune:

    O întrebare numai: nu este recenzie!

    De ce Domnul Mihail Bucă nu este prezentat la rubrica Psalții Catedralei Patriarhale? Dânsul cântă la strană ca și ceilalți psalți.
    Vă mulțumesc!
    Spor în activitate!

    Apreciază

Lasă un comentariu