Hirotonia în diacon a psaltului Daniel Tămăslicaru


În ziua de 21 noiembrie 2019, cu prilejul sărbătorii Intrării Maicii Domnului în Biserică,  la Catedrala Patriarhală, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Alături de Preafericirea Sa au mai slujit PS Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, și soborul slujitorilor Catedralei.

„Această sărbătoare a Intrării Maicii Domnului în Biserică este o icoană sfântă pentru fiecare creştin în parte şi pentru Biserica întreagă pentru că ea ne arată cum trebuie să ne pregătim pentru a întâmpina pe Hristos Cel care S-a născut în peştera din Betleem, a fost aşezat în iesle şi, în mod tainic, prin lucrarea Duhului Sfânt, doreşte să se nască în trupul nostru şi să se sălăşluiască în ieslea sufletului nostru”.

Imagini din timpul Sfintei Liturghii. Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Preafericirea Sa a precizat că în perioada de pregătire pentru sărbătoarea Naşterii Domnului a fost necesară instituirea unei sărbători închinate Maicii Domnului deoarece ea „este pentru noi icoană a sfinţeniei, a pregătirii, a ascultării Cuvântului lui Dumnezeu şi a împlinirii lui în modul de vieţuire şi înfăptuire”.

„Maica Domnului arată tinerelor fete că trebuie să se pregătească cu rugăciune, cu ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu şi cu fapte bune dacă doresc să întemeieze o familie sau dacă doresc să devină monahii în mănăstire. Maica Domnului este pentru toţi creştinii, bărbaţi şi femei, chemare la curăţie, la sfinţenie, la iubire smerită şi milostivă”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotonit diacon pe Daniel Tămăslicaru pe seama Catedralei Patriarhale. Daniel este psalt al Catedralei din anul 2014 şi membru al grupului Tronos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s