Revista Memoria numărul 100. Un eveniment special


Fundația Culturală Memoria și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu” și al Teatrului Național București „I.L. Caragiale”, lansează miercuri, 4 octombrie 2017, de la ora 18.00, la Ateneul Român, numărul 100 al revistei Memoria.

La eveniment vor lua cuvântul Emil Constantinescu, Președintele României (1996-2000), Micaela Ghițescu, Președinte Fundația Culturală Memoria, Nae Constantinescu, Revista Memoria, Octav Bjoza, Președintele AFDPR și Subsecretar de Stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, Radu Preda, Președinte executiv IICCMER. Gazda evenimentului: Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu”.

Programul evenimentului include un moment muzical susținut de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române și monologul dramatic „20 de ani în Siberia” (după cartea 20 de ani în Siberia. Amintiri din viață de Anița Nandriș-Cudla), interpretat de Amalia Ciolan, regizor Sorin Misirianțu. Spectacolul a fost realizat în cadrul programului Procesul Comunismului prin Teatru al Teatrului Național București „I.L.Caragiale”.

Intrarea este liberă, dar, deoarece biletele conțin locul din sală, vă rugăm să confirmați prezența dvs. telefonic (074.108.65.69) sau prin e-mail (revistamemoria@gmail.com) până la data de 1.10.2017, precizând numărul de bilete dorite.

Apariția ediției cu numărul 100 va fi urmată, până la sfârșitul anului, de un alt eveniment memorabil, în cadrul căruia va fi lansată o bibliotecă virtuală, disponibilă pentru publicul larg, cu toate materialele publicate în revista Memoria în cele 100 de numere de existență. Proiectul de creare a arhivei digitale este unul dintre câștigătorii Concursului de Proiecte 2016-2017 organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

*** Despre IICCMER. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc este o structură guvernamentală înființată în 2005 și aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s