Concert la Biserica Sf. Gheorghe Vechi


 
           Duminică, 18 decembrie a.c, la invitația Parohiei Sf. Gheorghe Vechi din capitală, Grupul psaltic TRoNoS al Catedralei patriarhale, condus de Pc. Părinte Arhidiacon Mihail Bucă, a susținut aici un recital de colinde.
            Concertul, intitulat Răsunet blând de clopoței”, a ajuns anul acesta la a II-a ediție, prin strădania Pc. Părinte paroh Ionel Durlea și a Pc. Părinte Sorin-Vasile Tancău, care este totodată și membru al grupului psaltic.
            Din repertoriul ales anul acesta amintim: „Trei Crai de la Răsăritu’ ”- varianta din Transnistria, „Din cer senin”…, „Întro zi, Sfânta Marie”… „Vin colindătorii”… „Cerul şi-a deschis soborul”, „Aduc vâscul de noroc”, „Ia, sculaţi boierii mari”, „Toată obştea creştinească”, „Bună sara”, „Răsunet blând de clopoţei”. Colinde bizantine și colinde populare, împletite cu poezia apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.
             Vestirea Nașterii Domnului prin colind, le-a fost răsplătită prin îndelungi aplauze și aprecieri din partea auditoriului, care a umplut întreg spațiul bisericii, precum și cu binecuvântarea celor doi slujitori ai altarului pe care i-am amintit mai sus.
tronos-2016-gheorghe-vechi-1
Reclame

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Miha Ella spune:

  Ati vrea sa puneti si pe youtube cateva? Va rog!!! ..frumos! 🙂
  Sau.. si mai bine ar fi daca mi-ati spune de unde pot face rost de CD. Presupun ca sunt imprimate.
  Multumesc anticipat!

  Si.. Sarbatori frumoase, luminate de inzecite bucurii, ca cele pe care le transmiteti inimilor noastre, atunci cand va ascultam!

  Apreciază

 2. Fac cum fac și îmi găsesc mereu câteva momente în care să îmbrățișez credința și tot ce presupune ea. Fapt pentru care, duminică, m-am îndreptat (din îndepărtata Bucovină) către Biserica SF. Gheorghe Vechi din capitală pentru a asista la concertul susținut de inegalabilul cor TRONOS.
  Au adus în fața publicului bucureștean (și nu numai) un regal de colinde din repertoriul românesc!

  Cu suflete luminate, prin puterea postului și a rugăciunii, am văzut oameni lăcrimând atunci când coriștii au început să colinde și asta pentru că ascultând colindele, simți fiorul de sfințenie ce vine de undeva de departe prin veacuri, din casă în casă și din suflet în suflet.

  Ți se umple sufletul de bucurie creștinească și de emoție atunci când îi asculți pe ei, acești „îngeri ai pământului”, cum îmi place să-i numesc!

  Mulțumesc cu inima pentru fiecare dată când îmi bucurați sufletul! 🙂

  Să vă dea Bunul Dumnezeu pace și bucurie neasemuită și să aveți Sărbători binecuvântate! 🙏🏼 😇 🙏🏼

  Apreciat de 1 persoană

 3. Teodora Fulga spune:

  Colinde vechi si colinde noi, cantate toate cu aleasa maiestrie de un cor cu nume mare, spre bucuria celor ce asteapta cu emotie si nerabdare Nasterea Domnului. O prefigurare perfecta a unei Sarbatori cu adevarat nationale. Va multumim.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Marina Mazilu spune:

  Fără daruri, Crăciunul nu este Crăciun… și pentru că sărbătorile de iarnă sunt cel mai potrivit prilej de a transmite gânduri frumoase celor din jur, multumim Grupului psaltic Tronos pentru bucuriile impartasite cu ocazia Nasterii Domnului, transmitand mai departe bucuria sărbătorilor şi darurile lui Moş Crăciun.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s