Sfânta Liturghie la Catedrala patriarhală


Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București a fost săvârșită în această dimineaţă, 24 octombrie 2015, de către Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

DSC_1471

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a spus că aducerea moaștelor Sfinților Trei Ierarhi de la Sfântul Munte Athos reprezintă o binecuvântare pentru cler și credincioși.

„Sfinţii Trei Ierarhi care încununează Sărbătoarea Sfântului Dimitrie de la Bucureşti vin să împlinească acest mare eveniment din Capitala României când împreună prăznuim şi împreună ne adunăm în comuniune ca să aducem preamărire lui Dumnezeu şi mulţumire pentru darurile revărsate în Biserica Sa cea sfântă. O întreită bucurie şi o întreită binecuvântare de har avem în aceste zile la Bucureşti şi de aceea să ne bucurăm cu toţii înaintea moaştelor sfinţilor, să le spunem nădejdile, rugăciunile şi evlavia noastră personală şi să cerem de la Sfinţii învăţători şi dascăli ai Bisericii noastre ajutorul, ocrotirea şi binecuvântarea lor”.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Pelerinajul la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Sfinților Trei Ierarhi Vasile, Grigorie și Ioan și la Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena continuă la București.

– See more at: Basilica

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s