L’ensemble Tronos : La tradition orthodoxe bysantine aux rencontres polyphoniques de Calvi


A 27-a ediție a Festivalului / întâlnirilor de cântece polifonice de la Calvi –A’ l’iniziu c’era a voce” s-a desfășurat în perioada 15-19 septembrie 2015, în orașul Calvi din Insula Corsica.

        Ca în fiecare an, interpretările din cadrul festivalului au fost așteptate de către un public de cunoscători. Organizatorii acestei manifestări în colaborare strânsă cu Groupe A Filetta, asociația U Svégliu Calvese au meritul de a fi reușit să organizeze în acest an Festivalul de la Calvi, în timp ce peste o sută de evenimente și festivaluri au fost anulate sau pur și simplu eliminate în Franța în ultimii doi ani, unele din motive financiare, altele din cauze politice și chiar ideologice.

„Cultura nu se moștenește, ea trebuie cucerită” André Malraux.

        Grupul Tronos al Catedralei Patriarhale din București, condus de Arhidiaconul Protopsalt Mihail Bucă, a prezentat publicului melosul bizantin, cântul de tradiție ortodoxă. Astfel, în seara zilei de 16 septembrie, în Catedrala Saint-Jean-Baptiste, în prezența unui public de 300 de persoane, a interpretat fragmente din „Psalmii lui David”, după tradiția Muntelui Athos, heruvicul „Acum puterile”, rugăciunea „Tatăl nostru”, „O, Marie preacurată” cântec dedicat Fecioarei Maria, anti-axionul „Din ospățul”, „Limbile să salte” și în cele din urmă Balada Sfântului Constantin Brancoveanu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Un concert cu tentă mistică, deservit de voci frumoase și de armonizarea lor perfectă. „Rezervată unui public aparte, seara va fi amintită ca un moment de mare emoție.”

http://www.l-invitu.net/svegliu2015.php

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s