Noii arhidiaconi ai Catedralei Patriarhale


siluanSiluan Eloi a fost psalt al Catedralei între anii 2009-2012. Apoi a primit hirotonia întru diacon pe seama Catedralei Patriarhale. Activitatea sa muzicală alternează între stilul bizantin şi cel occidental. Ca psalt a colaborat cu grupurile „Tronos” şi „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Craiova. Însă marea lui dragoste rămâne muzica corală, şi ca mărturie avem înregistrările cu grupul bărbătesc „Ars Carminis”, pe care l-a înfiinţat şi al cărui dirijor este. De asemenea, Siluan Eloi este şi dirijor asociat al „Coralei  Patriarhale Nicolae Lungu”. În ziua de Sfântul Nicolae, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel   l-a hirotesit întru arhidiacon pe seama Catedralei Patriarhale.

 – See more at: http://basilica.ro/sarbatoarea-sfantului-ierarh-nicolae-la-catedrala-patriarhala-102525.html#sthash.RtmIUMh7.dpuf

CSC_3664

„O fire docilă, un mic talent învăluit în smerenie…

Născut pe plaiurile Bucovinei, în apropiere de Mănăstirea Putna, Constantin Hurjui a deprins meșteșugul muzicii psaltice la Seminarul Teologic din Suceava și apoi în cadrul grupului psaltic Macarie Ieromonahul. A preluat frâiele stranei Bisericii cu hramul Sf. Nicolae – a Spitalului Vechi din Suceava pentru o scurtă perioadă, apoi Constantin a venit în București unde a urmat cursurile Facultății de Teologie pe care a și absolvit-o. A fost psalt al Catedralei Patriarhale între anii 2007-2012.   Începând cu luna august 2012 a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Patriarhale. Pentru o scurtă vreme a fost diaconul si secretarul P.S. Ieronim Sinaitul.

În ziua de Sfântul Nicolae, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel   l-a hirotesit întru arhidiacon pe seama Catedralei Patriarhale.  

– See more at: http://basilica.ro/sarbatoarea-sfantului-ierarh-nicolae-la-catedrala-patriarhala-102525.html#sthash.RtmIUMh7.dpuf

A avut colaborări şi cu alte coruri din capitală. În prezent colaborează cu grupul psaltic al mănăstirii Stavropoleos.

Reclame

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Intru multi ani, Parinte Siluan, Intru multi ani, Parinte Constantin. Vrednici Sunt!!!

  Apreciază

 2. Hurjui, imi place mult.

  Apreciază

 3. mihai63 spune:

  FELICITARI PARINTE ARHIDIACON CONSTANTIN ! FELICITARI PARINTE ARHIDIACON SILUAN ! BUNUL DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE SI SA VA OCROTEASCA !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s