Tronos la Tesalonic


Corul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, condus de Arhid. Mihail Bucă, a răspuns invitației Mănăstirii Vatoped, de a concerta în cadrul Congresului «H Βυζαντινή Μουσική μέσα από την Νέα Μέθοδο Γραφής (1814-2014). Καθιέρωση – Προβληματισμοί – Προοπτικές», Muzica bizantină după noua Sistemă. Introducere-Dezbateri-Perspective.

         În cadrul congresului, ce s-a desfășurat în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2014 la Tesalonic, au mai concertat: Corul Părinților Aghioriți, de la Nea Schiti, al bătrănilor Danilei și Corul „Ioan Damaschinul”, al Asociației Cântăreților din Salonic, condus de maestrul Charilaos Taliadoros, cantor al Arhiepiscopiei de Constantinopol și grefierul Bisericii Sf. Sofia din Salonic.

         Corul Tronos al Catedralei Patriarhale a interpretat două piese în limba greacă – după doi dintre cei trei reformatori ai muzicii bizantine și patru în limba română, pentru a aduce astfel în atenția organizatorilor în primul rând și mai apoi a publicului de specialitate, măiestria și iscusința compozitorilor români în domeniul muzicii bizantine.

         Prestația corului Tronos a fost pe deplin apreciată de mari profesori universitari ai facultăților de Teologie și Muzică bizantină din Tesalonic și Atena, de membrii Comitetului de organizare cât și de ceilalți iubitori de muzică bizantină care au fost prezenți la eveniment.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s