Corul Național de Cameră MADRIGAL​ şi grupul psaltic TRONOS, în concert


Grupul psaltic TRONOS a primit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus.

1074493_10201732690776566_1184857809_o

La concert au fost prezente personalităţi ale vieţii publice româneşti, colaboratori din instituţiile publice centrale şi locale ale sectoarelor Administraţiei patriarhale şi Arhiepiscopiei Bucureştilor, colaboratori şi sprijinitori ai Centrului de presă BASILICA, membrii Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul şi Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti şi alţi invitaţi.

Grupul psaltic Tronos a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa Părintelui Arhidiacon protopsalt Mihail Buca şi este format din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină. Numele de Tronos a fost dat la recomandarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2007.

Tronos se distinge prin acurateţea cântării psaltice prin care mesajul textului liturgic este evidenţiat în mod deosebit. O parte din membrii grupului psaltic Tronos al Catedralei patriarhale colaborează cu diferite grupuri de psalţi din ţară pentru păstrarea şi transmiterea mai departe a etosului ortodox românesc al muzicii bisericeşti în eparhiile Patriarhiei Române.

Grupul psaltic al Catedralei patriarhale a susţinut în ultimii şase ani numeroase concerte de muzică bizantină în ţară şi în străinătate foarte apreciate de iubitorii de muzică şi a înregistrat mai multe CD-uri cu muzică specifică fiecărei perioade liturgice.

Tronos decembrie 2013

sursa: Basilica.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s