TRoNoS la Arad


Grupul psaltic „Tronos“ din Bucureşti, condus de arhidiaconul protopsalt Mihail Bucă, a susţinut miercuri, 11 decembrie, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, un concert de colinde în sala Palatului Cultural din Arad.

1082501_3698848605037_1390029566_o

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Aradului, în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia „Ieromonah Arsenie Boca“ şi Asociaţia „Brâncoveanu“ din Arad, şi reprezintă o încununare a festivităţii arădene, prilejuite prin prezenţa sfintelor moaşte ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în Arhiepiscopia Aradului. De asemenea, evenimentul se încadrează în programele demarate pe această perioadă în întreg municipiul.

Concertul s-a bucurat de un deosebit succes şi de aprecierea întregii săli umplute până la refuz de arădeni şi cei veniţi din alte părţi. Arhidiaconul Mihail Bucă, dirijorul Grupului psaltic „Tronos“, interpret fidel al muzicii bisericeşti de sorginte bizantină, are o nemăsurată dragoste pentru răspândirea acestui gen muzical pe teritoriul ţării noastre. Este un talentat şi inimos făuritor al muzicii psaltice, reuşind să sensibilizeze sufletele arădenilor care l-au ascultat cu atâta dragoste, onorându-şi astfel titlurile şi premiile primite de-a lungul vremii.

Moderatorul serii a fost arhid. drd. Tiberiu Ardelean, profesor de muzică la Seminarul Teologic din Arad, care a făcut prezentarea buchetului de colinde, interpretate cu multă prestanţă de grupul psalţilor. 

Protos. Iustin Popovici

Această prezentare necesită JavaScript.

 Foto : Rusu Stefan Adelin

2 gânduri despre &8222;TRoNoS la Arad&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s