Pași spre Înviere – foto


Această prezentare necesită JavaScript.

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) din Bucureşti a organizat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, concertul caritabil intitulat „Paşi spre lumina Învierii“. Au cântat în scop umanitar Grupul psaltic al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Corala „Nicolae Lungu“ a Patriarhiei Române şi Grupul psaltic „Tronos“ al Catedralei patriarhale din Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat miercuri, 10 aprilie, la Biblioteca Naţională a României, fiind dedicat copiilor şi femeilor victime ale violenţei domestice, de care Aşezământul social „Patriarhul Justinian Marina“, prin intermediul Asociaţiei „Diaconia“ a Patriarhiei Române, se îngrijeşte cu o deosebită atenţie. Deschiderea concertului a fost făcută de pr. prof. dr. Constantin Pătuleanu, consilier patriarhal în cadrul Sectorului teologic-educaţional. În cuvântul său, părintele a arătat importanţa deosebită pe care o au milostenia şi purtarea de grijă faţă de cei aflaţi în suferinţă. „De curând am expus studenţilor teologi învăţătura a doi mari Părinţi ai Bisericii noastre: Sfântul Ioan Gură de Aur şi Sfântul Vasile cel Mare. Ambii au fost preocupaţi în cel mai înalt grad de problemele sociale din timpul lor. Ambii au încercat să aline suferinţa din jurul lor şi poate cel mai bun exemplu în acest sens este lucrarea «Vasiliada». În zilele noastre, Patriarhia Română a organizat Aşezământul social «Patriarhul Justinian Marina», iar acesta ţine de Asociaţia «Diaconia» a Patriarhiei Române. În acest centru sunt ocrotiţi copiii şi femeile care suferă din cauza violenţei. Trăim din păcate într-o lume a violenţei: violenţă în familie, violenţă pe străzi, violenţă în mass-media etc. Biserica se roagă pentru pacea lumii, pentru echilibru, pentru dragoste şi bunăstarea oamenilor. Suntem în perioada Triodului în care ni se cere pocăinţă pentru păcatele săvârşite, asceză şi rugăciune, prin acestea încercând să fim mai buni şi mai toleranţi cu semenii noştri. Asociaţia Studenţilor Ortodocşi împreună cu cele trei coruri ce vor concerta în această seară s-au gândit să organizeze acest eveniment caritabil, chemându-ne să exersăm prin aceasta, poate în cel mai înalt grad, dragostea faţă de aproapele. Să îi lăsăm pe membrii celor trei coruri să ne dăruiască prin muzică dragostea faţă de rugăciune şi meditaţie, iar noi să dăruim darul nostru celor suferinzi şi în nevoi, pentru ca mai apoi să dobândim în suflete pe însuşi Dumnezeu, împreună cu toată pacea şi binecuvântarea“, a spus pr. Constantin Pătuleanu, consilier patriarhal în cadrul Sectorului teologic-educaţional.

În cadrul aceluiaşi eveniment, cei prezenţi au putut urmări filmul documentar „Când Dumnezeu le întinde mâna celor abuzaţi“, realizat de Televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române. În sală existau câteva urne pregătite special pentru colectarea de fonduri, iar banii strânşi în urma acestui eveniment vor fi transformaţi în bunuri care vor ajunge la familiile defavorizate. Seara s-a încheiat prin discursul preşedintelui ASTO, Petru Deaconu, care a mulţumit, în numele membrilor asociaţiei, tuturor participanţilor.

tronossursa: ziarul Lumina.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s