Hirotonia în diacon a psaltului Constantin Hurjui


În data de 19 august 2012, la Catedrala Patriarhală, în Duminica a XI-a după Rusalii, numită și Duminica românilor migranți, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de soborul slujitor al Catedralei Patriarhale. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârşit slujba de hirotonie în diacon a tânărului Constantin Hurjui, psalt al Catedralei Patriarhale între anii 2007-2012.

Întâistătătorul Bisericii noastre l-a felicitat cu această ocazie, aducând aminte şi de ostenelile părinţilor care l-au crescut şi au fost prezenţi la eveniment: „Ne bucurăm că Bunul Dumnezeu cheamă tineri să slujească Mântuitorului Iisus Hristos și Bisericii Sale. Felicităm pe părintele Constantin Hurjui pentru acest sfânt și mare dar care este darul preoției începând cu treapta diaconiei. De asemenea, felicităm întreaga familie și pe toți cei care astăzi s-au rugat împreună cu noi ca Duhul Sfânt să-l sfințească și să-l învrednicească pe noul diacon să slujească cu bucurie Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos”.

Aspect din timpul hirotesiei în ipodiacon, Catedrala Patriarhală, 19 august 2012
Aspect din timpul Sfintei Liturghii, Catedrala Patriarhală, 19 august 2012
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel adresând credincioșilor cuvânt de învățătură
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel prezentând credincioșilor pe noul diacon hirotonit, Constantin Hurjui
Catedrala Patriarhală, 19 august 2012

Pentru cinstea darului primit, la momentul împărtăşirii clerului, noul diacon a primit de la Preafericitul Părinte Patriarh Sfântul Trup și Sfântul Sânge înaintea celorlalţi diaconi, iar la vremea cuvenită, a rostit ectenia: „Drepţi, primind dumnezeieştile Daruri…”, arătând astfel credincioşilor că a primit darul diaconiei şi dreptul de a-i îndemna pe credincioşi la rugăciune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s