Psaltii Catedralei la hramul Schitului Bran


Unul dintre tinerele aşezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Sibiului, fiinţând din luna aprilie a anului 2006, Schitul Bran este aşezat pe vârful dealului Balaban, care străjuieşte satul Şimon – arondat comunei Bran – într-o zonă de un pitoresc aparte, oferind o impresionantă panoramă asupra celor patru importante forme de relief care îl înconjoară: Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postăvaru si Măgura Codlei. Printr-o altă fericită potrivire, locul pe care a fost ctitorit schitul este îmbibat de sângele şi osemintele ostaşilor români căzuţi în luptele de rezistenţă purtate de-a lungul culoarului Rucăr-Bran în Primul Război Mondial. De altfel, întru cinstirea jertfei lor a fost înălţată şi o troiţă comemorativă în imediata vecinătate a bisericii.

Biserica mare prăznuieşte ca hram Soborul Sfinţilor 12 Apostoli (30 iunie), în vreme ce hramul viitorului paraclis va fi Duminica Sfintelor Mironosiţe. În pronaosul bisericii schitului sunt aşezate spre închinare, într-o răcliţă de lemn, părticele din sfintele moaşte ale Sfântului Sfinţit Mucenic Teodosie de la Brazi şi ale Sfinţilor Cuvioşi Mucenici din Sinai.

Mulţumim părintelui Policarp, duhovnicul schitului, pentru invitaţia adresată grupului nostru de a participa la frumuseţea slujbelor săvârşite într-un astfel de spaţiu, o oază de linişte, un colţ de rai, o bijuterie a spiritualităţii naţionale.

Schitul Bran : site

Reclame

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Mariana spune:

  Ma bucur sa-l revad pe Bogdan Marin! A fost o perioada speciala cea cuprinsa intre august 2010 – martie 2011,cand a cantat la manastirea Caraiman,Busteni si a dirijat grupul Stavros de acolo.L-am ascultat cu mare bucurie,baiatul acesta canta prea frumos…!
  Doamne,ajuta-ne pe toti !

  Apreciază

 2. Ortodox spune:

  Valoarea Sf. Liturghii ! http://www.youtube.com/watch?v=3mk_9PBJP-8

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s