Tronos la Panagia Icosifinissa


Icosifinissa  este o manastire la aproximativ 45 km de localitatea Drama, pe Muntele Paggaio (Pangeon), într-un defileu, în apropierea satului Nikisiani, cu 150 de chilii şi curţi largi, deschise, numeroase icoane rare, construita  în secolul al patrulea.

mai multe info aici http://www.travelpod.com/travel-blog-entries/gas_greece/greece-2007/1180015200/tpod.html

În data de 5 decembrie grupul Tronos a dat răspunsurile la strana mănăstirii în cadrul Sfintei Liturghii oficiate de un sobor de preoți români și greci, avându-l în frunte pe Mitropolitul Dramei, Pavlos.

După Sf. Liturghie la trapeza mănăstirii s-au rostit cuvinte de mulțumire de către Arhim. Timotei Aioanei pentru invitația adresată delegației Patriarhiei Române și grupului TRONOS de a împărtăși valorile muzicii bisericii noastre ortodoxe pe meleagurile grecești.

Mitropolitul Pavlos a binecuvântat în final membrii corului: „…suntem născuți din aceeași mitră care este sfânta cristelniță a Bisericii. Vă urez să aveți progrese și indiferent ce veți face să aveți binecuvântare și să faceți numai în Biserică pentru a avea mereu bucurie…”

Reclame

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. GeoNektarios spune:

  Doamne ajuta!
  As vrea daca se poate sa ascultam si noi cei din „acasa” concertul! Asa cum s-a mai pus pe blog! Suntem si noi curiosi sa ascultam si sa ne bucuram de acest concert! Apoi daca se poate sa ne spuneti cum v-au primit grecii si cum au reactionat dupa concert! Au fost ei multumiti? la ce nivel se ridica psaltichia romaneasca pe langa cea greceasca?

  PS: Oare nu puteti sa il invitati si pe Arhim.Nikodimos Kavarnos in Romania? E unul din cei mai minunati greci la ora actuala! Poate un concert impreuna cu Pr.Nikodimos si Tronos! Ar fi minunat… e foarte iubit de romani! Mai ales acum de cand s-a calugarit si a ajuns Arhimandrit! Are o voce superba si TRAIESTE muzica bizantina din intreaga sa fiinta…

  Apreciază

 2. MARIA-MIHAELA spune:

  DOAMNE AJUTA!
  Eream ingrijorata ca nu v-am mai vazut pe postul trinitas tv,insa acum sunt linistita,vazandu-va in locurile minunate in care ati fost.Dumnezeu si Miaca Sfanta sa va ajute mereu si sa va ocroteasca.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s