Sfintire la Cotroceni


Duminică, 11 octombrie 2009, a avut loc slujba Sfinţirii bisericii reconstruite, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului“ şi „Sfinţii Mucenici Serghie şi Vah“, din incinta Palatului Cotroceni.

Părintele Patriarh Daniel a oferit în dar bisericii o cruce de binecuvântare şi o icoană a Sfântului Vasile cel Mare, Sfânta Scriptură şi Liturghierul, ediţia jubiliară 2008. Domnul Traian Băsescu, preşedintele Românei, a oferit cu acest prilej Părintelui Patriarh o ediţie a celor Patru Sfinte Evanghelii, tipărită în mod special pentru acest moment solemn.

.

Slujba de Sfinţire a fost urmată de oficierea Sfintei Liturghii, la finalul căreia, în faţa bisericii, preşedintele României a ţinut o scurtă alocuţiune prin care a subliniat că slujba de ieri a fost un moment important pentru Complexul Cotroceni, dar şi pentru istoria românilor. „Complexul Cotroceni este, prin toată istoria lui, locul în care s-a împletit cultura, credinţa în Dumnezeu şi puterea politică. De 60 de ani însă, Complexului Cotroceni îi lipsea una dintre componentele de bază ale puterii politice în România. Îi lipsea simbolul credinţei. De 60 de ani, aici, până astăzi nu s-a mai săvârşit o Liturghie“, a spus preşedintele României.(sursa agentia de stiri bazilica)


Psaltii Catedralei au fost invitatii la acest eveniment si au dat raspunsurile la slujbele oficiate.

.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s